jadłospis
poniedziałek
ŚNIADANIE I | Pieczywo mieszane z masłem(7)Serek Almette(7) , kabanos wieprzowy warzywa surowe, herbata melisa |
ŚNIADANIE II | Jogurt naturalny z owocami(jagoda)(7)chrupka kukurydziana, woda mineralna, jabłko |
OBIAD | Zupa krem z brokuła (9) zielona pietruszka, makaron spaghetti (1) sos boloński, ogórek kiszony, kompot |
wtorek
ŚNIADANIE I | Pieczywo mieszane z masłem(7) , Mix kiełbasek (śląska , biała), ketchup, warzywa surowe, herbata , kawa z mlekiem |
ŚNIADANIEII | Płatki owsiane górskie z mlekiem(1,7) suszone owoce, herbata owocowa, gruszka |
OBIAD | Zupa pomidorowa z ryżem (7,9) zielona pietruszka, Ziemniaki duszone, sznycelki drobiowe (1,7) mizeria(7) kompot |
środa
ŚNIADANIE I | Pieczywo mieszane z masłem(1,7) , pasta z makreli (4) , ser żółty(7)warzywa surowe, herbata |
ŚNIADANIE II | Mus jabłkowo-truskawkowy , herbatniki zbożowe(1) , kawa z mlekiem(1,7), herbata z cytryną |
OBIAD | Zupa fasolowa (fasola sucha)(9)natka pietruszki, Placki ziemniaczane(1,3) kwaśna śmietana (7) kompot |
czwartek
ŚNIADANIE I | Pieczywo mieszane z masłem(1,7), ser żółty(7) kiełbasa krakowska, warzywa surowe, herbata , kawa z mlekiem (7) |
ŚNIADANIE II | Tosty zapiekane z masłem i żółtym serem (1,7), pomidor koktajlowy , kakao(7) herbata owocowa |
OBIAD | Zupa kapuśniak natka pietruszki(9) ,Kasza jęczmienna(1) gulasz mięsny, buraki na ciepło, kompot |
piątek
ŚNIADANIE I | Pieczywo mieszane z masłem (1,7) ,pasta twarogowa (7), Pasta jajeczna ze szczypiorkiem(3) warzywa surowe, herbata, mleko |
ŚNIADANIE II |
Muffinka jogurtowa(1,3,7) , kawa z mlekiem ,herbata owocowa, mandarynka |
OBIAD | Zupa krem jarzynowy(9) natka pietruszki, „Pyra z gzikiem” (7)kompot |
ALERGENY:
• (1)Zboża zawierające gluten. Tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
• (3)Jaja i produkty pochodne.
• (4)Ryby i produkty pochodne.
• (7)Mleko i produkty pochodne.
• (9)Seler i produkty pochodne.
Dyrekcja Przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Codziennie na życzenie dziecka woda mineralna, warzywa surowe to mix-pomidor, ogórek kiszony, rzodkiewka ,papryka czerwona, żółta, sałata lodowa, rukola, roszponka (zawsze są to 4 warzywa)