jadłospis
poniedziałek
ŚNIADANIE I | Pieczywo mieszane z masłem(1,7), serek twarogowy (7) pasztet wieprzowy ,warzywa surowe, herbata miętowa |
ŚNIADANIE II | Budyń śmietankowy na mleku (7),malina z sokiem, herbata owocowa, jabłko |
OBIAD | Zupa ogórkowa (9) natka pietruszki, Kluska pszenna z mięsem gotowanym(1,7)(schab), surówka z marchewki i ananasa, kompot |
wtorek
ŚNIADANIE I | Płatki owsiane górskie z mlekiem(7),Pieczywo mieszane z masłem(1,7) , herbata |
ŚNIADANIEII | Tosty zapiekane z masłem i serem(1,7), pomidor koktajlowy, herbata z cytryną |
OBIAD | Rosół z makaronem (1,9) natka pietruszki, Ryż, sos koperkowy(1,7), mięso gotowane, marchewka z groszkiem , kompot |
środa
ŚNIADANIE I | Pieczywo mieszane z masłem(1,7), kiełbasa krakowska, serek almette (7) warzywa surowe , herbata |
ŚNIADANIE II | Serniczek na zimno z borówkami (7), biszkopty, melon, herbata owocowa |
OBIAD |
Zupa pomidorowa z ryżem (7,9)natka pietruszki, Ziemniaki duszone(7), polędwiczki drobiowe panierowane(1,3), surówka wiosenna, kompot |
czwartek
ŚNIADANIE I | Pieczywo mieszane z masłem(1,7) pasta mięsna (3) , dżem agrestowy, (7)warzywa surowe ,herbata , mleko(7) |
ŚNIADANIE II | Mus jabłkowy, ryż , kawa z mlekiem(1,7) ,herbata owocowa, gruszka |
OBIAD | Zupa kalafiorowa (1,9)natka pietruszka, kasza bulgur , sos gulaszowy, surówka z kiszonej kapusty i marchewki , kompot |
piątek
ŚNIADANIE I | Pieczywo mieszane z masłem(1,7) pasta rybna z tuńczyka(4,3) ser żółty, warzywa surowe, mleko (7) herbata |
ŚNIADANIE II |
Jogurt naturalny z mango (7), granola, woda mineralna , jabłko |
OBIAD | Zupa barszcz biały z kiełbaską(9) natka pietruszki , Ziemniaki, jajko sadzone(3), mizeria(7)kompot |
ALERGENY:
• (1)Zboża zawierające gluten. Tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
• (3)Jaja i produkty pochodne.
• (4)Ryby i produkty pochodne.
• (7)Mleko i produkty pochodne.
• (9)Seler i produkty pochodne.
Dyrekcja Przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Codziennie na życzenie dziecka woda mineralna, warzywa surowe to mix-pomidor, ogórek kiszony, rzodkiewka ,papryka czerwona, żółta, sałata lodowa, rukola, roszponka (zawsze są to 4 warzywa)