JADŁOSPIS    

10.05 – 14.05. 2021

 

10.05 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE I :  Mleko, herbata z cytryną, piecz miesz z masłem, pasztet drobiowy, ser żółty, warzywa surowe,

ŚNIADANIE II:  Kasza jaglana, sos owocowy (7), herbata ziołowa,

OBIAD:  Zupa z fasolki szparagowej, ziel pietr, makaron (1), gulasz mięsny, kwaszony ogórek, kompot,

 

11.05 WTOREK

ŚNIADANIE I:  Kawa z ml (7), herbata,  pieczywo mieszane z masłem (1,7), szynka wiejska, ser almette (7), warzywa surowe

ŚNIADANIE II:  Galaretka, owoce, chrupki kukurydziane,  herbata,

OBIAD: Krem dyniowo marchewkowy  (1,3,9), zielona pietruszka, ziemniaki, kotleciki schabowe, sur z buraczków i jabłka, kompot,

 

12.05 ŚRODA

ŚNIADANIE I: Mleko (7), herbata owocowa, piecz mieszane z masłem (1,7), pasta mięsna (3), ser biały (7), warzywa surowe,

ŚNIADANIE II: Placek drożdżowy (1,7), owoce, bawarka,

OBIAD:  Rosół z makaronem (1,7,9), ziel pietr, ziemniaki, kurczak w sosie śmietankowym (7), warzywa gotowane, kompot,

 

13.05 CZWARTEK

ŚNIADANIE I: Kawa z ml (1), herbata owocowa, piecz miesz z masłem (1,7), szynka drobiowa, ser żółty (7), warzywa surowe

ŚNIADANIE II: Serek z owocami, herbata z cytryną

OBIAD: Krem jarzynowy (1,9), ziel pietr, makaron spaghetti (1), sos boloński, sałatka z ogórka kw i papryki, kompot,

 

14.05 PIĄTEK

ŚNIADANIE I: Bawarka (7),  piecz miesz z masłem, ser biały z rzodkiewką (7), ser żółty (7) warzywa surowe,

ŚNIADANIE II: Napój mleczno owocowy (7), chrupki kukurydziane

OBIAD:  Krupnik (1,9), ziel pietr, racuchy (1,3,7), jabłka tarte,  kompot,

 

ALERGENY:

  • Zboża zawierające gluten. Tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
  • Jaja i produkty pochodne.
  • Ryby i produkty pochodne.
  • Mleko i produkty pochodne.
  • Seler i produkty pochodne.

 

 

 

Dyrekcja Przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.