JADŁOSPIS     01.03 – 05.03. 2021

 

01.03 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE I : Mleko (7), herbata z cytryną,  pieczywo mieszane z masłem

(1,7), szynka drobiowa, ser żółty (7), warzywa surowe

ŚNIADANIE II: Ryż, sos jogurtowo owocowy (7), herbata ziołowa,

OBIAD: Krem kalafiorowy (1,9), zielona pietruszka, ziemniaki, gulasz mięsny, warzywa gotowane, kompot

 

02.03 WTOREK

ŚNIADANIE I:  Bawarka (7)  pieczywo mieszane z masłem (1,7), grzana kiełbaska, warzywa surowe

ŚNIADANIE II: Placek drożdżowy (1,7), owoce, kakao (7), herbata,

OBIAD: Zupa jarzynowa  (1,9), zielona pietruszka, kluski pszenne z mięsem i cebulką (1,3,7), sur z marchewki jabłka, kompot,

 

03.03 ŚRODA

ŚNIADANIE I: Kawa z ml (7), herbata ziołowa, piecz mieszane z masłem (1,7), kiełbasa krakowska, ser żółty (7), warzywa surowe,

ŚNIADANIE II: Tosty z masłem i żółtym serem (7),  bawarka (7),

OBIAD: Krem ziemniaczany (1,9), ziel pietr, kasza bulgur, kurczak w sosie śmietankowym, sałatka z ogórka kw i papryki, kompot,

 

04.03 CZWARTEK

ŚNIADANIE I: Mleko (1), herbata owocowa, piecz miesz z masłem (1,7), szynka wiejska, ser żółty (7), warzywa surowe

ŚNIADANIE II: Mus jabłkowo brzoskwiniowy, ciastka b/c (1), bawarka (7),

OBIAD: Barszcz z makaronem (1,9), ziel pietr, ziemniaki, kotleciki mielone (1,3), mizeria z jogurtem (7), kompot,

 

05.03 PIĄTEK

ŚNIADANIE I: Bawarka (7),  piecz miesz z masłem, pasta rybna (3,4), warzywa surowe,

ŚNIADANIE II: Drożdżówki (1,3), mleko, herbata z cytryną

OBIAD: Krupnik (1,9), ziel pietr, naleśniki z serkiem owocowym (1,3,7), kompot,

 

ALERGENY:

  • Zboża zawierające gluten. Tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
  • Jaja i produkty pochodne.
  • Ryby i produkty pochodne.
  • Mleko i produkty pochodne.
  • Seler i produkty pochodne.

 

 

 

Dyrekcja Przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.